miercuri, 28 iulie 2010

Copilul are dureri de dinti

Simptome.
Putini adulti au avut norocul sa scape de durerile de dinti. Se numara printre durerile cele mai iritante, mai frustrante si mai demoralizante pe care ti le poti inchipui - indeajuns de rele ca sa te decizi pentru extractie. in schimb, copin nostri par in general sa se descurce mai bine in aceasta privinta. Pasta de dinti eu fluor, o stomatologic mai putin agresiva si igiena dentara mai buna par sa fi redus mult incidenta cariilor dentare la copii. Eu am gura plina de plombe, dar fml meu si fiica mea si-au incheiat copilaria fara sa aiba neie de vreo plomba, iar experienta noastra este destul de tipica.
Totusi copii mai sufera din cand in cand de dureri de dinti, iar bebelusii trec printr-o perioada de mare jale cand le ies dintii.
http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Cauze
» Cresterea dintilor
Cei mai multi copii au senzatii foarte neplacute cand le erup dintii si, daca va ganditi ce se intampla, nu este de mirare! Dintii incep sa se dezlte cu mult inainte de a se ivi in gura, inca inainte de nastere, iar unii bebelusi chiar se nasc cu unul sau doi dinti vizibili. Primii dinti care apar sunt incisivii - dintii din fata -, urmati de molari (cei din spate) si apoi de canini (situati intre incisivi si molari). De obicei, primii 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de doi ani si jumalatc.
Pe la sase ani incep sa apara dintii permanenti, de data asta incepand cu molarii. Dintii permanenti (mai putin maselele de minte) isi fac cu totii aparitia pana la inceputul adolescentei.
In ciuda a ceea ce cred multi parinti, nu exista do ca probleme cum ar fi diareea, iritatiile pielii sau tusea ar fi asociate cu cresterea dintilor. Singurele efecte pe care le produce acest fenomen sunt salivatia, disconfortul si, bineinteles, dintii. Celelalte probleme sunt pur si simplu frecvente la aceeasi varsta.
Pe masura ce creste dintele, gingia de peste el de obicei se inroseste si se inflameaza; uneori, dintele care tocmai a strapuns gingia e acoperit cu o basicuta.

» Cariile
Pe langa cresterea dintilor, cealalta cauza principala a durerilor de dinti din copilarie sunt cariile. Acestea sunt de obicei asociate cu o igiena dentara proasta si cu abuzul de dulciuri. Primul pas catre carie este formarea unei placi: o depunere pe dinti, alcatuita din particule de mancare, saliva si bacterii. Combinatia dintre placa si zahar duce la formarea unui acid care erodeaza smaltul ce acopera dintii. Initial, caria afecteaza doar smaltul, dar apoi trece la dentina, materia care formeaza masa dintelui. In final, poate fi afectat si miezul dintelui, pulpa. Dintii de lapte nu sunt predispusi la cariere mai mult decat cei definitivi, insa cum sunt mai mici si au pulpa relativ mai mare, varierea parc sa se produca mai rapid. Uneori, primii dinti se ca-riaza aproape imediat ce au erupt, iar aceasta problema apare la copin cu marc expunere la zahar, in special sub forma de suzete date cu zahar.

Cand sa apelati la un doctor. La iesirea dintilor este putin probabil sa aveti neie de vreo consultatie medicala sau de asistenta stomatologica, in afara de cazul in care problema este neobisnuit de grava si masurile simple (descrise mai jos) nu dau rezultate. Pe de alta parte, consider ca trebuie sa cereti intotdeauna sfatul unui dentist pentru durerile de dinti ale unui copil caruia in acel moment nu ii cresc dinti. Puteti sa-i administrati calmante de durere in timp ce asteptati, dar durerile de dinti nu trebuie ignorate niciodata. (Apropo, in cazul in care copilul isi rupe sau isi sparge un dinte, trebuie sa mergeti imediat la stomatolog. Daca o lovitura ii scoate un dinte din gura, claliti-l in apa fiarta si racita si, daca puteti, incercati sa-l bagati inapoi in locasul lui, in timp ce mergeti {ara intarziere la cabinetul unui dentist sau la o clinica stomatologica.)
Cand copilul are un abces dentar, puteti alege sa apelati mai intai la doctorul de familie, deoarece ar putea fi neie de antibiotice, dar acesta va va sfatui probabil sa mergeti la un dentist pentru o examinare mai amanuntita. Un abces dentar consta dintr-un sac plin cu puroi aflat in tesutul de la radacina dintelui si proaca o durere surda sau pulsanta. Gingia din jurul dintelui este foarte sensibila si abcesul se poate sparge, revarsand in gura puroiul rau la gust. Niciodata sa nu ignorati un abces dentar ori, dupa ce i-ati dat copilului antibioticele prescrise de medicul de familie si el se simte mai bine, sa lasati lucrurile balta. Daca nu c tinuta sub observatie, problema poate reaparea.

Tratament.
Bebelusul caruia ii ies dintii este pe buna dreptate iriil si suferind. Unii bebelusi gasesc ca le face bine sa mestece o suprafata tare, neteda, cum e cea a «inelelor pentru dentitie» din plastic, o coaja de paine uscata sau un morcov curatat. Nu lasati bebelusul singur cu aceste obiecte in gura, ca sa nu se inece cu ele. Si biscuitii sunt accepili in acest scop, cu conditia sa gasiti unii iara zahar. Si paracetamolul poate ajuta, iar pentru copin de peste patru luni puteti folosi un gel de dentitie, pe carc-l gasiti in farmacii, dar evitati gelurilc cu aspirina si alegeti de preferinta unul fara zahar.
Pana reusiti sa ajungeti la dentist, puteti trata copilul mai mare care are dureri de dinti cu Baby Orajel.

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Prevenire.
Nu exista nici o metoda de a evita durerea procata de iesirea dintilor, insa caria dentara poate fi in mod clar prevenita. Secretul este penajul regulat, facut cu grija, utilizarea pastei de dinti cu fluor si evitarea excesului de dulciuri, in special nu trebuie oferite copilului bauturi dulci seara, la culcare, daca nu puteti fi siguri ca dintii r fi curatati dupa aceea cum trebuie. Periati meticulos dintii si gingiile copilului de doua ori pe zi. Nu folositi prea multa pasta de dinti, puneti pe perie o cantitate de marimea unui bob de mazare, deoarece prea mult fluor poate proca probleme.
Inregistrati-va bebelusul la un dentist cat de curand posibil dupa nastere si retineti ca ingrijirea dentara este gratuita pentru copii. Discutati cu dentistul despre cele mai bune masuri pentru a mentine dintii copilului cat mai sanatosi. In unele zone poate fi neie de suplimente de fluor. in plus, unii dentisti pot oferi proceduri de A«sigilareA» a fisurilor sau alte tehnici.



Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu