sâmbătă, 17 iulie 2010

"Caria de biberon"

Stiai ca biberonul cu lapte sau ceai indulcit lasat peste noapte in gura copilului poate fi cauza primelor carii si, in cele din urma, chiar a pierderii dintilor? Medicii le-au denumit "carii de biberon" tocmai pentru a accentua rolul nefast al unor astfel de obiceiuri.

Caria de biberon apare si se agraveaza, ducand in final la retezarea completa a coroanei dentare (decapitarea dintelui pana la nivelul gingiei). Acesti copiii vor suferi mult, pentru ca nici stomatologul nu poate interveni - ei fiind putin cooperanti. Toate acestea se intampla la copiii rasfatati, cu mame comode, care-i lasa cu biberonul in gura peste noapte, neaparat cu lichide indulcite.

Copilul nu are de ce sa tina biberonul noaptea, mai ales ca se poate ineca. Obiceiul trebuie evitat cu orice pret si chiar daca s-a instalat deja, invatul are si dezvat - micutul va plange seara, asteptand biberonul, insa va uita de el in cateva zile si totul va intra in normal.

Operatiunea "Zambaretul"!

Cariile la copiii mici sunt foarte greu de tratat, fara sa mai pui la socoteala costurile mari si suferinta micutilor. De aceea, este mult mai usor sa le previi. Lupta cu "dusmanul" (placa bacteriana) va fi de durata - o adevarata lupta de gherila, in care tu, mamico, esti comandantul operatiunii cu numele de cod "Zambaretul"! Va trebui sa te inarmezi cu multa rabdare si sa urmezi o instruire pe masura.

Frontul decisiv este acasa - aici ai o groaza de pregatiri de facut! Cumpara-ti in primul rand "armele": comprese (daca inca nu are dintisori), pasta si periuta pentru copiii (daca au aparut primii dinti). Copilasul tau trebuie si el atras in coalitie si asta se face prin joaca si buna dispozitie.





Nu uitati să participaţi la "Concursurile BabyOrajel"! Puteţi câştiga 2 pachete de Baby Orajel TwinPack!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu