sâmbătă, 17 iulie 2010

Arme de ultima generatie pentru ingrijirea dintisorilori

Periuta de dinti este cea mai temuta arma si pentru a fi cat mai eficienta, alegerea ei este un lucru important. Periuta trebuie sa corespunda gurii copilului - daca el are un an, peria va fi lunga de 1 cm, iar coada circa 10 cm. Atentie, periuta trebuie sa fie de consistenta medie sau moale si neaparat din plastic, cu capetele rotunjite pentru a nu produce leziuni. Este bine ca mamele sa aleaga periile autorizate. O solutie mai scumpa este peria electrica; micutii sunt atrasi de bazaitul ei si le este drag sa se spele pe dinti!

Ziua Z

Copilul poate fi obisnuit cu o igiena bucala corecta chiar din primele zile - dupa fiecare alaptare pune pe degetul tau aratator o compresa inmuiata in apa fiarta si racita (ceai neindulcit) sau apa plata si curata-i gingiile. In felul acesta laptele nu va mai ramane in gura, si "inamicului" i se vor reduce drastic proviziile. Un alt avantaj este acela ca micutul se va obisnui mult mai repede cu periajul sau cu mersul la dentist.

O data ce a aparut, primul dinte poate fi "rasfatat" cu peria si chiar si cu pasta speciala. Pasta trebuie pusa la inceput cat un capat de chibrit, apoi cat o bobita de mazare si abia cand creste mare voinicul vom acoperi toata peria cu pasta. Spalatul pe dinti este obligatoriu de doua ori pe zi: seara si dimineata, inainte de micul dejun. Pe parcursul zilei periajul nu este obligatoriu, insa este bine sa urmeze unor mese bogate in glucide (zaharuri).


Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu