sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Suzeta: argumente pro si contra

Pentru foarte multi parinti, suzeta nu trebuie sa lipseasca din ehipamentul bebelusului. Bebelusii se nasc cu dorinta de a suge ceva, unii bebelusi isi sug degetul chiar si inainte de nastere. Dincolo de nutritie, suptul degetului este o metoda de auto-calmare, un mecanism familiar intr-o lume complet noua.

Iata de ce foarte multi parinti considera absolut necesare suzetele. Sunt oare sigure suzetele? Trebuie folosite? Expertii sustin ca este in regula folosirea suzetei in primul an de viata.

Argumentele pro

Pentru unii bebelusi, suzeta reprezinta bucuria dintre mese, asadar ar trebui sa luati in considerare avantajele:

  • Suzeta poate calma un bebelus agitat. Sunt bebelusi care sunt cei mai fericiti cand isi sug degetelul sau suzeta.
  • Suzeta ofera distragerea atentiei (chiar daca este doar temporar). Daca bebelusului ii este foame, cu ajutorul suzetei puteti castiga cateva minute pentru a gasi un loc bun sa il puteti hrani sau sa ii preparati biberonul. De asemenea, suzeta se dovedeste a fi utila cand vine vorba de vaccinuri sau analize, deoarece ii va distrage atentia bebelusului.
  • Suzeta poate ajuta bebelusul sa adoarma
  • Studii recente au aratat ca folosirea suzetei in timpul somnului reduce riscul aparitiei sindromului mortii subite la bebelusi.
  • Suzeta este dispensabila. Cand vine timpul sa renuntati la suzeta, pur si simplu incetati sa o mai folositi. Daca bebelusul prefera sa suga degetelul, la acest obicei poate fi mult mai greu de renuntat.

    Argumentele contra

    Bineinteles ca suzeta are si o serie de "defecte" care trebuie luate in considerare:
  • Poate crea dependenta. Daca bebelusul se obisnuieste sa adoarma cu suzeta, va veti trezi de multe ori in mijlocul noptii din cauza plansetelor cauzate de pierderea suzetei
  • Suzeta poate creste riscul de otita medie (sau infectia urechii mijlocii)
  • Folosirea pe termen lung a suzetei poate determina probleme ale dintilor. Suzeta este recomandata doar in primul an de viata.

    Cand i se da copilului suzeta, trebuie avute in vedere cateva sfaturi:
  • Nu introduceti in peisaj suzeta pana nu s-a stabilit un program regulat de hranire; specialistii recomanda ca suzeta sa nu intre in viata bebelusului, pana ce acesta nu a implinit o luna.
  • Lasati bebelusul sa decida. Daca acesta nu este interesat de suzeta, incercati mai tarziu sau pur si simplu renuntati. Folosirea suzetei nu este obligatorie.
  • Daca v-ati hotarat ce tip de suzeta folositi, faceti-va cateva provizii, deoarece in cazul in care se intampla ceva cu suzeta folosita, bebelusul s-ar putea sa nu doreasca decat una identica.
  • Pastrati suzeta cat mai curata. Inainte de folosirea pentru prima data, aceasta trebuie spalata foarte bine cu apa si sapun. Pentru a o dezinfecta, inmuiati suzeta in parti egale de apa si otet cateva minute pe zi. Rezistati tentatiei de a curata sau umezi suzeta in gura dvs inainte de a o da bebelusului. Tot ce veti face va fi sa raspanditi microbi.
  • Schimbati suzeta ori de cate ori este nevoie. O suzeta deteriorata este foarte periculoasa.
  • Daca suzeta cade din gura copilului in timp ce acesta doarme nu o puneti la loc. Asa se va obisnui sa doarma si fara ea.
  • Cand bebelusul este agitat incercati sa il calmati si prin alte metode. Nu folositi suzeta ca singura modalitate de calmare. Uneori, o simpla schimbare a pozitiei sau o repriza de leganat este tot ceea ce isi doreste bebelusul.
  • Trebuie sa stiti cand nu mai trebuie folosita suzeta. In general, copiii renunta singuri la suzeta intre varsta de 2 si 4 ani.


  • http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
    o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612




    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

    Un comentariu:

    1. Eu folosesc suzete de silicon ca sa pot sa le schimb imediat cum se strica sau le scapa pe afara pe jos. Is foarte ieftine si nici nu ma mai chinui s le resterilizez Le schimb odata la 2-3 saptamni.

      RăspundețiȘtergere