miercuri, 11 noiembrie 2009

Eruptia dentara

Atat pentru bebelusi, cat si pentru copii, perioadele de eruptie dentara sunt neplacute. Parintii se ingrijoreaza pentru ca multe simptome pot mima si alte boli. Daca aveti dubii, consultati medical pediatru.

Simptome
Sunt usoare si includ:
- salivatie excesiva
- gingii rosii si umflate
- obrazul dintre dreptul dintelui care erupe se inroseste
- agitatie
- somn intrerupt
- plans fara motiv
- lipsa poftei de mancare
- febra usoara (pana la 38 ºC)

Unii copii nu prezinta nici unul dintre simptomele enumerate si doar musca in joaca tot ce prind. Cauta tot timpul jucarii sau alte obiecte sa le bage in gura si sa isi maseze gingiile inflamate.

Atentie! Varsaturile, diareea, rosu in gat si febra peste 38 ºC la bebelusi sau copii nu au legatura cu aparitia dintilor. Daca apar aceste simptome nu le puneti pe seama eruptiei dentare si consultati un medic.

Sfaturi utile
- Pentru durerile si febra usoara care insotesc eruptia dentara se pot folosi medicamente. Recomandat este Paracetamol supozitor sau sirop in doze corespunzatoare pentru bebelusi sau copii.

- Oferiti-le inele gingivale special concepute pentru aceste situatii. Ele se tin in frigider, iar atunci cand le baga in gurita reduc inflamatia si le maseaza gingiile.

- Dati-le alimente tari de genul morcov, colt de paine daca au peste 6 luni.

- Masati-le gingia cu un gel dentar prescris de medic (Calgel) de maxim 4 ori pe zi sau cu degetul infasurat intr-un tifon steril.







http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu