marți, 10 noiembrie 2009

Dintii de lapte

Dintii de lapte incep sa se dezvolte foarte curand, chiar in timpul sarcinii (a 6-a saptamana). Un nou-nascut din 6000 se va naste avand deja un incisiv, care ii va cadea in scurt timp, radacina dintelui fiind imatura. Primul dinte apare in principiu in jurul varstei de sase luni, insa exista diferente mari de la un copil la altul, si nu trebuie sa ne facem probleme pana cand acesta atinge varsta de 18 luni. Cum incepe sa-i apara dintii bebelusul incepe sa planga si are gingia umflata. Temperatura depaseste rareori valoarea de 38. Ceva rece aplicat pe gingie calmeaza durerea.
Ii apar toti dintii de lapte in jurul varstei de 24 – 30 luni, acestia fiind in numar de 20.
Ordinea aparitiei este variabila, insa des intalnita este urmatoarea:

- incisivii centrali intre 6 si 8 luni
- incisivii laterali intre 8 si 10 luni
- canini intre 16 si 20 luni
- primii molari intre 12 si 16 luni
- urmatorii molari intre 20 si 30 luni

Acesti dinti de lapte sunt mult mai predispusi cariilor decat dintii definitivi, si va trebui ca de la cea mai tanara varsta sa evitati a da copiilor dulciuri, mai ales seara, precum si medicamente sub forma de sirop, inainte de periajul dintilor. Periajul se va incepe de la varsta de 18 luni. Inainte de aceasta varsta, parintii vor avea grija de dintii copiilor utilizand o batista curata sau o periuta. Prima vizita la medicul stomatolog ar trebui sa aibe loc cu putin inainte de implinirea varstei de 2 ani. De la 4 ani, radacinile dintilor de lapte incep "sa se auto-digere" si caderea dintilor incepe cu incisivii incepand cu varsta de 6 ani, o data cu aparitia primului molar sau a dintelui de 6 ani.

Ordinea apritiei dintilor definitivi este de asemenea foarte variabila:

- incisivi centrali:7 ani
- incisivi laterali: 8 ani
- canini:11 ani
- primii premolari:11 ani
- urmatorii premolari: 11-12 ani
- primii molari: 6-7 ani
- a doua grupa de molari: 13 ani
- a treia grupa de molari: 17-30 ani








http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu