sâmbătă, 31 iulie 2010

Dintisorii de lapte

Dintisorii de lapte nu primesc atentia cuvenita din partea parintilor, in ideea ca ei oricum vor disparea la un moment dat. Dentitia de lapte este extrem de importanta, deoarece cu acesti dintisori copilul incepe sa mestece alimentele, sa vorbeasca clar si sa muste, explorand mediul inconjurator.

Dintisorii de lapte nu primesc atentia cuvenita din partea parintilor, in ideea ca ei oricum vor disparea la un moment dat. Dentitia de lapte este extrem de importanta, deoarece cu acesti dintisori copilul incepe sa mestece alimentele, sa vorbeasca clar si sa muste, explorand mediul inconjurator.

Dintisorii incep sa se formeze inca din perioada intrauterina, si de aceea unii copii au inca de la nastere unul sau 2 dintisori. Varsta la care erup dintisorii este foarte diferita, dar si ordinea acestora poate varia.
In mare majoritatea a cazurilor, primii dintisori de lapte care erup, sunt cei doi incisivi centrali inferiori, in jurul varstei de 6-8 luni. Restul dintilor incep sa erupa pe rand, iar in jurul varstei de 2 ani si jumatate, dentitia de lapte ar trebui sa fie definitivata.

In jurul varstei de 1 an, copilul poate avea intre 6 si 8 dintisori, de regula 4 inferiori si 2-4 superiori. La unii copii primul dinte isi face aparitia abia acum, sau chiar mai tarziu. Nu trebuie sa-ti faci griji decat daca bebe are mai mult de 18 luni si nu i-a aparut niciun dinte; altfel nu ai motive de ingrijorare, pentru ca fiecare copilas creste si se dezvolta in ritmul sau.

Iata varsta medie si ordinea de aparitie a dintisorilor de lapte:

  • Incisivi centrali inferiori 6-8 luni
  • Incisivi centrali superiori 7-10 luni
  • Incisivi laterali inferiori 8-12 luni
  • Incisivi laterali superiori 9-13 luni
  • Primul premolar inferior 12-14 luni
  • Primul premolar superior 16-18 luni
  • Caninii inferiori 16-18 luni
  • Caninii superiori 18-20 luni
  • Al doilea premolar inferior 20-22 luni
  • Al doilea premolar superior 24-30 luni
Durerile provocate de aparitia dintisorilor

Cand un dintisor e pe care sa erupa, gingia in locul respectiv este rosie si umflata, uneori se poate observa varful albicios al dintelui.

Bebelusul este agitat, iritat, duce toate obiectele la gura si musca cu putere pentru a-si calma durerea, plange si are pofta de mancare diminuata.

Unele jucarii cum sunt inelele gingivale pot ajuta micutul sa-si amelioreze durerile provocate de eruptia dintilor, iar compresele reci la nivelul gingiei se pot dovedi folositoare. De asemenea, ii poti curata gingiile lui bebe cu un tifon umectat cu ceai sau apa. In niciun caz nu i se vor administra calmante sau somnifere fara a consulta medicul pediatru.

Daca apar febra, geata, varsatura, diaree, tulburari ale somnului, acestea nu trebuie puse tot pe seama eruptiei dentare, ci trebuie anuntat imediat medicul pediatru.

Cum ingrijim dintisorii de lapte?

Se stie ca dentitia de lapte este mult mai sensibila decat dentitia permanenta, fiind predispusa frecvent cariilor dentare. Dintisorii si gingiile pot fi sterse inca inainte de varsta la care incepem periajul cu tifon steril imbibat in ceai de musetel sau apa calduta.

De aceea, se recomanda evitarea dulciurilor , inceperea periajului de la 4 luni cu periute speciale, moi si mici si cu pasta de dinti pentru copii. Uneori, stomatologul pentru copii poate recomanda suplimente cu fluor pentru evitarea aparitiei cariilor, deoarece fluorul ajuta la refacerea smaltului atat de sensibil al dintilor de lapte.

Cam la varsta de 2 ani, copilul trebuie sa treaca la un alt model de periuta de dinti, corespunzator varstei, cu manerul mai solid si parul moale si rar.

Ce afecteaza dintisorii?

Antibioticele de tipul tetraciclinelor, administrate atat mamei in timpul sarcinii si la copiii mici, din cauza faptului ca sunt atrase de tesuturile ce contin o mare cantitate de calciu, afecteaza dintii, colorandu-le smaltul in galben.

Unele afectiuni cum sunt tulburarile hormonale (hipotiroidia, tulburari ale metabolismului fosfo- calcic in organism), unele afectiuni cronice, hiperbilirubinemia (cresterea bilirubinei in sange; bilirubina provine din degradarea globulelor rosii) pot determina intarzierea aparitiei dintisorilor si leziuni dentare.

vineri, 30 iulie 2010

Aparitia dintilor de lapte

Aparitia dintilor de lapte

Dentitia de lapte (caduca de lapte), apare in jurul varstei de 4-8 luni. Aceasta este compusa din 20 de dinti. Dintii copilului incep sa se formeze inca din viata intrauterina si cresc constant inca de la nastere pana in momentul in care acestia incep sa se vizualizeze ( erup dupa varsta de 4-6 luni).

Acest eveniment este emotionant in special pentru parinti, sugarului ii provoaca insa neplaceri.

Ordinea aparitiei dintilor este urmatoarea:

  • incisivii mediani inferiori, in jurul varstei de 5-8luni
  • incisivii mediani superiori, in jurul varstei de 8-10 luni
  • incisivii laterali, 2 perechi, la 10-12 luni
  • premolari, in jurul varstei de un an
  • molari, in jurul varstei de 2 ani
  • completarea dentitiei, in jurul varstei de 3 ani

    Exista o anumita ordine a aparitiei dintilor, care se pastreaza pana la varsta de 6-7 ani, cand dintii de lapte sunt pe rand inlocuiti cu cei definitivi.

    Au fost consemnate cazuri extreme, copii ai caror dinti erau configurati inca de la nastere sau din contra copii ai caror dinti nu au erupt decat in jurul varstei de 14 luni. Acest lucru nu are neaparat o semnificatie patologica.

  • http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612



    Eruptia dintilor, calitatea dentitiei si bolile stomatologice au o anumita componenta determinata genetic. Lipsa vitaminei D, influenteaza de asemenea ordinea aparitiei dintilor si varsta la care acestia apar si este de cele mai multe ori un simptom asociat rahitismului (boala sistemica cauzata de lipsa vitaminei D).

    Simptomele aparitiei dintilor de lapte

    Specialistii nu au stabilit deocamdata cu exactitate daca anumite simptome precum varsaturile, diareea sau febra sunt secundare eruptiei dentare sau daca acestea apar independent, in aceasi perioada.

    Alte simptome sunt considerate totusi specifice pentru aceasta etapa fiziologica (hipersalivatie, anorexie, neliniste, etc)

    Simptomele care anunta aparitia dintilor difera de la un copil la altul in functie de mai multi factori (varsta, rezistenta la durere, imunitate)

    Simptomele cel mai des intalnite sunt:

  • hipersalivatie
  • gingivita (inflamatia mucoasei gingivale). Gingiile apar iritate, umflate si dureroase la atingere.
  • iritabilitate, irascibilitate, neliniste, schimbari comportamnetale
  • lipsa poftei de mancare este des intalnita, copilul care anterior se alimenta corespunzator, refuza chiar si alimentele preferate
  • insomnie, somn agitat, plas in timpul somnului, mai ales noaptea
  • subfebrilitatea, febra, diareea, varsaturile, nu au fost asociate strict cu eruptia dintilor si nu este unanim acceptata de medicii pediatrii

    Febra este rar asociata cu eruptia dentara, inflamatia gingiilor secundara acestui fenomen, poate provoca cel mult o stare subfebrila (intre 37 si 38 de grade celsius).

    Orice stare febrila asociata eruptiei dentare trebuie privita independent de aceasta si trebuie investigata cu atentie deoarece are mai mult ca sigur o alta cauza.

    Febra asociata eruptiei dintilor poate fi secundara scaderii usoare a imunitatii in aceasta perioada si astfel a contactarii unei infectii (cel mai frecvent infectii in sfera ORL).

    Un sindrom febril (temperaturi mai mari de 39 grade celsius), care persista sau recidiveaza pe parcursul a mai multor zile, face necesar consultul medical de specialitate, care poate determina cauzele acesteia si poate stabilii algoritmul terapeutic corect.



  • http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612



  • Sfaturi pentru diminuarea discomfortului secundar eruptiei dintilor

  • folosirea suzetei din cauciuc ajuta la diminuare discomfortului si previne introducerea in gura a obiectelor din mediul inconjurator sau a jucariilor
  • alimentatie predominant lichida sau cu solide paserate (ceaiuri, compoturi, supe, carnita paserata, budinci, etc)
  • eviatrea alimentelor fierbinti sau reci
  • masarea usoara a gingiilor copilului poate diminua temporar durerea secundara eruptiei dintilor
  • administrarea acetaminofenului (paracetamolului) atunci cand este cazul (subfebrilitati, durere accentuata). Efectele analgetice si antipiretice ale acetaminofenului vor ameliora simptomele neplacute datorate eruptiei dintilor.
  • pastrarea unei igiene bucale corespunzatoare. O igiena inadecvata poate favoriza infectiile locale. Hipersalivatia favorizeaza de asemenea aparitia eruptiilor cutanate periorale (urticarii, eczeme).

    Folosirea suzetei trebuie intrerupta inaintea varstei de 2 ani, pentru a evita astfel aparitia defectelor de dentitie care pot deveni ireversibile.

    Multi pediatrii nu mai recomanda folosirea suzetei nici ca suplinitor al afectiunii (binecunoscutul efect de calmare), deoarece acesta poate determina o dezvoltare inadecvata, necorespunzatoare a capacitatii de intelegere.



  • http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612


    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

    Ema - poze concurs


    Ema



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    joi, 29 iulie 2010

    Luca Iustin - poze concurs


    Luca Iustin



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Daria Florentina - poze concurs





    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Filip - poze concurs





    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Gabriela - poze concurs


    Gabriela



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare


    Cum tratam durerile de dinti ?

    Durerile de dinti sunt, se spune, cel mai greu de suportat dintre toate durerile. Ele indica prezenta unei carii, a unei infectii sau inflamatii ale gingiilor sau a dintilor. Iata cateva metode de prevenire si de tratare cu ajutorul tratamentelor naturiste a durerilor de dinti.

    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612


    Cum sa prevenim aparitia durerilor de dinti?

    1. Mentineti-va dintii sanatosi spalandu-i cel putin de 2 ori pe zi si preferabil de fiecare data dupa ce mancati. Folositi ata dentara pentru a indeparta particulele alimentare dintre dinti.

    2. Reduceti aciditatea din gura de la sfarsitul mesei incheind gustarea cu alimente antiacide naturale cum sunt alunele si branza. De asemenea, puteti combate aciditatea si clatind gura cu apa.

    3. Reduceti consumul de carbohidrati rafinati cum ar fi faina sau zaharul deoarece acestea ajuta la formarea tartrului si ridica nivelul acidului din gura.

    4. Preveniti activitatea bacteriana clatind zilnic gura cu cateva picaturi de tinctura de smirna intr-un pahar cu apa.

    5. Beti des ceaiuri deoarece acestea sunt o sursa buna de fluor, mineral care lupta impotriva cariilor. De asemenea, ceaiurile mai contin tanin care combate activitatea bacteriana de la nivelul bucal.

    6. Consumati telina deoarece aceasta indeparteaza tartrul prin efectul sau abraziv.

    Cum tratam natural durerile de dinti?

    - Daca va dor dintii, daca aveti gingiile inflamate sau daca aveti dureri de la un abces aplicati o compresa fierbinte timp de 5 minute la fiecare jumatate de ora, dupa care clatiti gura cu apa sarata calduta.

    - Ceaiurile de hamei, valeriana sau de laptuci salbatice alina durerile dentare pentru ca au efect calmant asupra sistemului nervos.

    - Puneti un tampon de vata inmuiata in tinctura de echinaceea sau ulei de cuisoare (cuisoarele contin un anestezic folosit adesea de medicii stomatologi numit eugenol) pe dintele afectat.

    - Mestecati scoarta de frasin galben sau aplicati o pasta din scoarta pisata amestecata cu putina apa.

    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612


    Tratamente homeopatice contra durerilor de dinti:

    1. Chamomilla (tratament homeopatic obtinut din musetel, denumit in latina Matricaria chamomilla) se foloseste pentru a calma durerile de dinti insuportabile inrautatite de aerul rece si de mancarea sau de bautura calda. De asemenea, Chamomilla se foloseste la copii in perioada cand le ies dintii pentru a le calma durerile si iritabilitatea.

    2. Mercurius solubilis (tratament homeopatic obtinut din mercur) calmeaza gingiile dureroase care sangereaza. Durerea creste noaptea, va este sete, salivati excesiv si aveti respiratia urat mirositoare.

    3. Calcarea carbonica calmeaza durerile de dinti care debuteaza cand mancati si se agraveaza la rece.

    4. Magnesia phosphorica (tratament homeopatic obtinut din fosfat de magneziu) calmeaza durerile de dinti ascutite care dispar la caldura.

    Atentionare!

    Nu utilizati remediile homeopatice decat în urma consultarii medicului specialist. Acesta va va recomanda tratamentul corespunzator simptomelor dumneavoastra si va stabili dozele corecte ale tratamentului.





    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

    miercuri, 28 iulie 2010

    Copilul are dureri de dinti

    Simptome.
    Putini adulti au avut norocul sa scape de durerile de dinti. Se numara printre durerile cele mai iritante, mai frustrante si mai demoralizante pe care ti le poti inchipui - indeajuns de rele ca sa te decizi pentru extractie. in schimb, copin nostri par in general sa se descurce mai bine in aceasta privinta. Pasta de dinti eu fluor, o stomatologic mai putin agresiva si igiena dentara mai buna par sa fi redus mult incidenta cariilor dentare la copii. Eu am gura plina de plombe, dar fml meu si fiica mea si-au incheiat copilaria fara sa aiba neie de vreo plomba, iar experienta noastra este destul de tipica.
    Totusi copii mai sufera din cand in cand de dureri de dinti, iar bebelusii trec printr-o perioada de mare jale cand le ies dintii.
    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612




    Cauze
    » Cresterea dintilor
    Cei mai multi copii au senzatii foarte neplacute cand le erup dintii si, daca va ganditi ce se intampla, nu este de mirare! Dintii incep sa se dezlte cu mult inainte de a se ivi in gura, inca inainte de nastere, iar unii bebelusi chiar se nasc cu unul sau doi dinti vizibili. Primii dinti care apar sunt incisivii - dintii din fata -, urmati de molari (cei din spate) si apoi de canini (situati intre incisivi si molari). De obicei, primii 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de doi ani si jumalatc.
    Pe la sase ani incep sa apara dintii permanenti, de data asta incepand cu molarii. Dintii permanenti (mai putin maselele de minte) isi fac cu totii aparitia pana la inceputul adolescentei.
    In ciuda a ceea ce cred multi parinti, nu exista do ca probleme cum ar fi diareea, iritatiile pielii sau tusea ar fi asociate cu cresterea dintilor. Singurele efecte pe care le produce acest fenomen sunt salivatia, disconfortul si, bineinteles, dintii. Celelalte probleme sunt pur si simplu frecvente la aceeasi varsta.
    Pe masura ce creste dintele, gingia de peste el de obicei se inroseste si se inflameaza; uneori, dintele care tocmai a strapuns gingia e acoperit cu o basicuta.

    » Cariile
    Pe langa cresterea dintilor, cealalta cauza principala a durerilor de dinti din copilarie sunt cariile. Acestea sunt de obicei asociate cu o igiena dentara proasta si cu abuzul de dulciuri. Primul pas catre carie este formarea unei placi: o depunere pe dinti, alcatuita din particule de mancare, saliva si bacterii. Combinatia dintre placa si zahar duce la formarea unui acid care erodeaza smaltul ce acopera dintii. Initial, caria afecteaza doar smaltul, dar apoi trece la dentina, materia care formeaza masa dintelui. In final, poate fi afectat si miezul dintelui, pulpa. Dintii de lapte nu sunt predispusi la cariere mai mult decat cei definitivi, insa cum sunt mai mici si au pulpa relativ mai mare, varierea parc sa se produca mai rapid. Uneori, primii dinti se ca-riaza aproape imediat ce au erupt, iar aceasta problema apare la copin cu marc expunere la zahar, in special sub forma de suzete date cu zahar.

    Cand sa apelati la un doctor. La iesirea dintilor este putin probabil sa aveti neie de vreo consultatie medicala sau de asistenta stomatologica, in afara de cazul in care problema este neobisnuit de grava si masurile simple (descrise mai jos) nu dau rezultate. Pe de alta parte, consider ca trebuie sa cereti intotdeauna sfatul unui dentist pentru durerile de dinti ale unui copil caruia in acel moment nu ii cresc dinti. Puteti sa-i administrati calmante de durere in timp ce asteptati, dar durerile de dinti nu trebuie ignorate niciodata. (Apropo, in cazul in care copilul isi rupe sau isi sparge un dinte, trebuie sa mergeti imediat la stomatolog. Daca o lovitura ii scoate un dinte din gura, claliti-l in apa fiarta si racita si, daca puteti, incercati sa-l bagati inapoi in locasul lui, in timp ce mergeti {ara intarziere la cabinetul unui dentist sau la o clinica stomatologica.)
    Cand copilul are un abces dentar, puteti alege sa apelati mai intai la doctorul de familie, deoarece ar putea fi neie de antibiotice, dar acesta va va sfatui probabil sa mergeti la un dentist pentru o examinare mai amanuntita. Un abces dentar consta dintr-un sac plin cu puroi aflat in tesutul de la radacina dintelui si proaca o durere surda sau pulsanta. Gingia din jurul dintelui este foarte sensibila si abcesul se poate sparge, revarsand in gura puroiul rau la gust. Niciodata sa nu ignorati un abces dentar ori, dupa ce i-ati dat copilului antibioticele prescrise de medicul de familie si el se simte mai bine, sa lasati lucrurile balta. Daca nu c tinuta sub observatie, problema poate reaparea.

    Tratament.
    Bebelusul caruia ii ies dintii este pe buna dreptate iriil si suferind. Unii bebelusi gasesc ca le face bine sa mestece o suprafata tare, neteda, cum e cea a «inelelor pentru dentitie» din plastic, o coaja de paine uscata sau un morcov curatat. Nu lasati bebelusul singur cu aceste obiecte in gura, ca sa nu se inece cu ele. Si biscuitii sunt accepili in acest scop, cu conditia sa gasiti unii iara zahar. Si paracetamolul poate ajuta, iar pentru copin de peste patru luni puteti folosi un gel de dentitie, pe carc-l gasiti in farmacii, dar evitati gelurilc cu aspirina si alegeti de preferinta unul fara zahar.
    Pana reusiti sa ajungeti la dentist, puteti trata copilul mai mare care are dureri de dinti cu Baby Orajel.

    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612




    Prevenire.
    Nu exista nici o metoda de a evita durerea procata de iesirea dintilor, insa caria dentara poate fi in mod clar prevenita. Secretul este penajul regulat, facut cu grija, utilizarea pastei de dinti cu fluor si evitarea excesului de dulciuri, in special nu trebuie oferite copilului bauturi dulci seara, la culcare, daca nu puteti fi siguri ca dintii r fi curatati dupa aceea cum trebuie. Periati meticulos dintii si gingiile copilului de doua ori pe zi. Nu folositi prea multa pasta de dinti, puneti pe perie o cantitate de marimea unui bob de mazare, deoarece prea mult fluor poate proca probleme.
    Inregistrati-va bebelusul la un dentist cat de curand posibil dupa nastere si retineti ca ingrijirea dentara este gratuita pentru copii. Discutati cu dentistul despre cele mai bune masuri pentru a mentine dintii copilului cat mai sanatosi. In unele zone poate fi neie de suplimente de fluor. in plus, unii dentisti pot oferi proceduri de A«sigilareA» a fisurilor sau alte tehnici.



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

    Iulia Teodora - poze concurs


    Iulia Teodora



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    marți, 27 iulie 2010

    Dintii de lapte si cariile

    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
    o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612



    Dintii de lapte si cariile
    Dintii de lapte si cariile


    Smaltul dintilor de lapte, fiind foarte subtire si fragil, face ca acestia sa fie vulnerabili la carii.

    Pana cand dintii de lapte vor ajunge sa fie inlocuiti, este necesar sa ne preocupe ingrijirea lor, deoarece, mai tarziu, problemele se vor transmite la dintii definitivi.

    Cariile dintilor de lapte pot fi dificil de detectat. Copilul se poate plange de dureri de dinti, la contactul cu produse reci sau fierbinti. Dar nu este obligatoriu, pentru ca durerea cauzata de un dinte de lapte, este diferita de durerea cauzata de un dinte definitiv.

    In caz de carie adanca, dentistul poate sugera o eventuala extractie a dintelui.

    Ca si in cazul adultilor, perierea regulata a dintilor, de preferat dupa fiecare masa, este cel mai important mijloc de a preveni problemele legate de dantura.

    La fel de importanta este si igiena alimentara: se vor limita pe cat posibil dulciurile si fainoasele, bomboanele, sucurile din comert. In schimb, copilul poate consuma din belsug fructe, legume, sucuri naturale din fructe si legume, preparate in casa.

    Igiena dintilor
    Igiena dintilor


    Incepand de la varsta de 2 ani, puteti trece la periajul dintilor copilului. Incetul cu incetul, el va dori sa faca singur acest lucru, ca si cei mari.

    In timp, periajul dintilor (de minim doua ori pe zi), trebuie sa devina un obicei si nu o corvoada. Invatati de la inceput copiii cu periajul corect al dintilor: nu pe orizontal, ci pe vertical, de jos in sus si dinspre gingie spre dinte.

    Alegeti o periuta mica, potrivita cu gura lor, prevazuta cu parul moale. La inceput nu e nevoie neaparata de pasta de dinti.




    Caderea dintilor de lapte

    Caderea dintilor de lapte
    Caderea dintilor de lapte este provocata de cresterea dintilor definitivi, pozitionati sub ei. Acestia, crescand, vor impinge in afara, dintii de lapte.

    Spre deosebire de dintii de lapte, care ne-au facut zile si nopti amare, atat noua cat si bebelusilor, dintii definitivi nu vor provoca dureri copiilor, la crestere.

    Caderea dintilor de lapte va urma aceeasi ordine la toti copiii: primii vor fi incisivii centrali, in jurul varstei de 6 ani, vor urma incisivii laterali, primii molari, caninii si urmatorii molari.

    Prima vizita la dentist

    Teama de dentist a existat si va exista. Pentru a obisnui copilul cu dentistul, va sfatuim sa faceti cu el o simpla vizita de control, in jurul varstei de 2 ani.

    Aceasta prima intalnire va familiariza copilul cu dentistul, cu ambianta cabinetului. Pentru parinti, va fi o buna ocazie de a afla regulile de igiena dentara.

    Cel putin o vizita pe an la dentist, pentru un examen de rutina, este necesara. Bineinteles, daca nu sunt alte probleme.

    Fluorul

    Fluorul este un oligo-element, cu rol important in osatura umana. De asemenea, el intareste smaltul dintilor si previne cariile.

    Dar, atentie, fluorul trebuie dozat neaparat de medic, o cantitate prea mare de fluor poate duce la modificari in structura smaltului dintilor (fluoroza care se manifesta prin pete albe pe dinti).

    In functie de tipul de apa pe care il bea, de regimul alimentar al copilului, de predispozitia de carii dentare din familie, medicul este cel care va hotari daca este nevoie sau nu de suplimentarea cantitatii de fluor.


    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
    o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612




    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

    Alin Cristian


    Alin Cristian



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Dureri dinti copii, gingi inflamate, calmare dureri dinti bebelusi




    dureri-dinti_gingii_inflamate_alinare_dureri


    Primii dinti fara probleme

    - Gingia inflamata poate fi racorita punand pe ea o panza umeda. La fel de bun este si inelul de plastic folosit pentru muscat care poate fi procurat din magazinele de specialitate si care a fost racit in prealabil in frigider.

    - Lasati-l, de asemenea, pe micut sa mestece ceva, de exemplu coaja de paine. Astfel dintii vor iesi mai usor.

    Alinare pentru durerile de dinti

    Aparitia dintilor de lapte este adesea o sursa de suferinta petnru cei mici, iar pentru parinti o grija in plus. Gingia se umfla si doare, copilul devine plangacios, mai ales noaptea, si il apuca si diareea.
    Cum insa aceasta este o etapa fireasca din viata tuturor copiilor, dulapul de medicamente al bunicii ne ofera o multime de retete pentru momentul aparitiei dintilor, facandu-le atat copiilor, cat si parintilor viata mai usoara.


    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool şi se aplică pe gingia dureroasă!
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612


    Masaj cu sofran si miere. Pentru gingia care s-a umflat si doare, se recomanda un masaj calmant cu acest balsam. Aveti nevoie de 1 varf de cutit de sofran si 1 lingurita de miere. Se amesteca sofranul cu mierea. Se ia pe varful degetelui si se maseaza bland gingia copilului de 3 ori pe zi.

    Ceai de afine in diareea provocata de iesirea dintilor. Multi copii fac diaree cand le ies dintisorii. Motivul e simplu: copilul isi freaca gingiile cu manuta si inghite o data cu saliva bacteriile localizate acolo. Acesteaa ajung astfel in intestine. Aveti nevoie de 1 lingura de afine uscate si 1/4 l apa rece. Se toarna apa rece peste afine si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara apoi cu grija si se adauga cate 2 lingurite de ceai de 3-5 ori pe zi in biberonul cu hrana sau intr-o lingurita de plastic.

    Ceai de anason si fenicul. Cand copiii sufera de diaree si balonare, primul lucru la care apelam sunt anasonul si chimenul, pentru ca si-au dovedit eficienta si, in plus, au gust placut. Aveti nevoie de 1/4 l apa, 20 g anason si 20 g seminte de fenicul. Se pune apa la fiert. Se amesteca anasonul cu feniculul, se piseaza si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa 10 minute la infuzat, apoi se strecoara si se adauga de 5 ori pe zi cate 2 lingurite de ceai in biberonul cu hrana sau intr-o lingurita de plastic.



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus


    luni, 26 iulie 2010

    Medeea Roberta - poze concurs


    Medeea Roberta



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Alexandru Andrei - poze concurs


    Alexandru Andrei




    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    duminică, 25 iulie 2010

    Maia Camelia - poze concurs


    Maia Camelia



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Maia - poze concurs


    Maia



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare

    Scapa de durerile de dinti in mod natural

    Durerile de dinti sunt foarte frecvente, apar atunci cand au un mediu favorizant, iar tratarea lor trebuie sa fie imediata, pentru evitarea complicatiilor nedorite.

    Mai mult, amanarea unei vizite la stomatolog poate agrava problema. Cel mai bun tratament pentru orice afectiune este evitarea ei si nu tratarea. Himalayahomeremedies.com ofera cateva ponturi utile pentru indepartarea primelor simptome ale durerilor de dinti.

    Chiar daca aplici aceste tratamente naturiste, ele doar iti vor indeparta primele neplaceri. Tratarea eficienta a durerilor de dinti se face tot in cabinetul stomatologului, unde este obligatoriu sa mergi de doua ori pe an pentru un control de rutina.

    Sensibilitatea dintilor se formeaza pe fondul unei diete sarace in calciu si vitamine. Mai mult, dulciurile si zaharul in acces cauzeaza bacterii la nivelul gurii, iar dintii sunt primii afectati.

    Micile intepaturi, durerile care nu ne dau pace sau mancarimile pe care nu le putem controla sunt primele simptome ale slabirii sanatatii orale.

    Remedii naturiste

    Usturoiul are efect dezinfectant si este un bun remediu natural impotriva primelor simptome ale durerilor de dinti. Pana te duci la stomatolog, aseaza usturoiul proaspat in zona dureroasa, iar neplacerile vor disparea pe loc.

    Mai mult, daca iti formezi un obicei din a manca dimineata usturoi, acesta va intari structura danturii si nu va mai fi sensibila la rece, cald sau dulce.


    http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
    Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
    o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
    Preţ 75 lei
    Telefon 0745369612



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

    Justinian - poze concurs


    Justinian



    Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare